بلیچینگ دندان چیست؟ روشهای انجام و عوارض احتمالی!
بلیچینگ دندان فرآیند زیبایی است که به سفیدی و روشنتر کردن رنگ دندانها کمک میکند. با گذر زمان، دندانها ممکن است به دلیل مصرف مواد غذایی رنگزا، سیگار کشیدن و یا حتی برخی داروها، تیره و لکهدار شوند. بلیچینگ با استفاده از ترکیبات شیمیایی مانند پراکسید هیدروژن، رنگدانههای ناخواسته را از بین میبرد و لبخندی درخشانتر به ارمغان میآورد. بسیاری از افراد درباره عملکرد این روش، عوارض احتمالی و نتیجه نهایی آن سؤالاتی دارند. در این مقاله از طب خونه سوال «بلیچینگ دندان چیست؟» را پاسخ داده و به بررسی نحوه عملکرد بلیچینگ درمان و انتظارات بیمار پس از انجام آن میپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید.
روشهای بلیچینگ دندان؛ مطب دندانپزشکی و کیت سفید کننده!
روشهای سفید کردن دندان زیادی وجود دارد. بلیچینگ هم در مطب دندانپزشک انجام میشود و هم با تهیه کیت سفید کننده بدون نسخه از داروخانه امکانپذیر است. سفید کردن دندان اغلب با استفاده از مواد سفید کننده دارای پراکسید صورت میگیرد. سیستمهای خانگی دارای 3 تا 20 درصد پراکسید هستند. سیستمهای اداری 15 تا 43 درصد پراکسید دارند.
به طور کلی، هر چه محلول قویتر باشد و مدت زمان بیشتری روی دندانهایتان بماند، دندان سفیدتر میگردد. اما هر چه درصد پراکسید موجود در محلول سفید کننده بیشتر باشد باید زمان کمتری روی دندان بماند. نگه داشتن پراکسید زیاد برای مدت طولانی، دندانها را کم آب کرده و حساسیت آنها را افزایش میدهد. هر انتخابی در این رابطه با میزان پراکسید و روش انجام بلیچینگ مزایا و معایبی دارد. اما قبل از این کیتهای بلیچینگ دندان را در خانه امتحان کنید با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
تفاوت بلیچینگ و سفید کردن دندان؛ اهمیت ماده پراکسید!
اصطلاحات بلیچینگ و سفید کردن دندان گاهی اوقات به جای همدیگر به کار میروند. اما این دو به یک معنا نیستند. سفید کردن دندانها را میتوان با مواد سفید کننده یا غیرسفید کننده انجام داد. اما بلیچینگ نوعی سفید کننده دارای ماده پراکسید است. پراکسید هم لکههای عمیق و هم سطحی را از بین میبرد. با استفاده از بلیچینگ میتوان دندانها را سفیدتر از سایه طبیعیشان کرد.
سفید کردن دندان در مطب ددانپزشکی؛ روشی مطمئن و ماندگارتر!
سفید کردن دندان در مطب و زیر نظر دندانپزشک میتواند دندانها را سریعتر روشن نماید. محلول سفید کنندهای که در دندانپزشکی استفاده میشود بسیار قویتر از کیتهای خانگی است. همچنین، دندانپزشک میتواند از گرما، نور یا ترکیبی از هر دو برای تسریع و تشدید فرآیند سفید کردن استفاده کند. دندانها معمولاً سه تا هشت درجه روشنتر میشوند.
چشمگیرترین نتایج بلیچینگ معمولاً با چندین ویزیت در مطب و زمان30 تا 60 دقیقه طول میکشد. برخی از دندانپزشکان از تکنیکهایی استفاده میکنند که می توان آنها را در یک نوبت 2 ساعته انجام داد (مانند سیستم زوم).
بلیچینگ دندان در خانه؛ 4 راهکار ساده!
بلیچینگ دندان در خانه به روشهای متعددی امکان دارد. استفاده از نوار و ژل سفید کننده، کیت سفید کننده دندان، خمیر دندان سفید کننده، محلولهای شستشو و آدامسهای سفید کننده برخی از روشهای سفید کردن دندان در خانه هستند. در ادامه به طور خلاصه این 4 راهکار بلیچینگ در خانه را توضیح میدهیم.
1 ـ نوار و ژل سفید کننده؛ نواری نازک روی دندان قرار میگیرد!
برای سفید کردن دندان میتوانید از نوار و ژلهای سفید کننده استفاده کنید که دارای پراکسید هستند. این ژل یا نوارها را با یک بس یا نوار نازک روی دندانها قرار دهید. معمولاً یک یا دو بار در روز به مدت 10 تا 14 روز همین کار را تکرار کنید. نوار یا ژل سفید کننده دندانهایتان را یک یا دو سایه روشنتر میکنند. نتایج نهایی این روش چهار ماه یا بیشتر به سرانجام میرسد.
2 ـ کیت سفید کننده دندان؛از داروخانه یا دندانپزشکی تهیه کنید!
روش دیگر بلیچینگ در خانه استفاده از کیت سفید کننده یا تری است. این کیت سفید کننده ظاهری شبیه محافظ دندان دارد که با ژل یا خمیری دارای پراکسید پر میشود. کیت برای یک تا چند ساعت در روز به مدت حداکثر 4 هفته روی دندانها قرار میگیرد. این کیتها را میتوانید از داروخانه تهیه نمایید. همچنین، میتوانید از کیتی استفاده کنید که دندانپزشک در مطب یا دندانپزشکی شبانه روزی مخصوص شما ساخته است.
3 ـ خمیر دندان سفید کننده؛ از بین بردن لکههای سطحی!
خمیر دندان اغلب سایندگی اندکی دارد و به از بین بردن لکههای سطحی کمک میکند. اما خمیر دندان سفید کننده حاوی مواد شیمیایی یا مواد پولیش کننده میتواند به پاک کردن لکههای قوی نیز کمک کند. علت لکه های سیاه دندان بر نوع روش سفید کردن دندان اثر میگذارد. برای مثال، اگر علت وجود لکه، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باشد با استفاده از خمیر دندانهایی با سفید کنندگی قوی میتوان مشکل راحل کرد. خمیر دندانهای سفید کننده حاوی پراکسید اگر به مدت دو بار در روز و هر بار 60 ثانیه روی دندان بمانند کارایی بالاتری برای نابودی لکه خواهند داشت.
4 ـ محلول شستشو و آدامس سفید کننده؛ دندانها را کمی سفیدتر میکنند!
محلولهای شستشو و آدامس سفید کننده دندان نیز برای لکههای سطحی مفیدند. محلول سفید کننده حاوی پراکسید را دو بار در روز به مدت 60 ثانیه روی دندان نگه دارید تا دندانهایتان کمی سفیدتر شوند. پس از استفاده از موادی مانند قهوه، سیگار، چای و تنباکو که دندان را سیاه میکنند میتوانید از آدامس سفید کننده استفاده کنید تا از ایجاد لکه جلوگیری شود.
عوارض بلیچینگ دندان چیست؟ تحریک لثه و افزایش حساسیت دو عارضه شایع!
اگر میخواهید عوارض بلیچینگ دندان چیست ادامه این بخش را از دست ندهید. بلیچینگ دندان برای افرادی که دندانهای زرد دارند بهترین کارایی را دارد. اما برای افرادی که دندانهای قهوهای دارند کمتر مؤثر است. اگر دندانهایتان خاکستری یا بنفش باشند بلیچینگ دندان اصلاً کارساز نخواهد بود.
بلیچینگ دندان نیز مانند هر درمان دیگری عوارضی به همراه دارد. بنابراین، قبل از بلیچینگ دندان از کارساز بودن این روش درمانی برای دندانهای خود مطمئن شوید. عوارض بلیچینگ دندان عبارتند از:
- تحریک لثه
- افزایش حسایت دندان
- نرم شدن مینای دندان
- زبر شدن سطح دندان
- آسیب یا تغییر رنگ ترمیم دندان
توجه داشته باشید که تأثیر بلیچینگ بر تغییر رنگ یا آسیب ترمیم دندان مانند تاج به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. اما برخی مطالعات اولیه نشان میدهد که سفید کردن دندان ممکن است با خطرات دیگری مانند فرسایش دندنها، از دست دادن مواد معدنی دندان و آسیب به پالپ داخل دندان همراه باشد.
هزینه بلیچینگ دندان 1403؛ با توجه به شرایط و روش متفاوت است!
هزینه بلیچینگ دندان با توجه به روش انجام آن و برخی شرایط دیگر متفاوت است. اگر بلیچینگ در خانه و با نظارت دندانپزشک انجام شود قیمت کمتری دارد. اما اگر در کلینیک یا مطب دندانپزشکی انجام شود قیمت بیشتری دارد. هزینه بلیچینگ دندان 1403 به شرح زیر است:
- بلیچینگ در مطب یا کلینیک دندانپزشکی بین 5 تا 10 میلیون تومان
- بلیچینگ به صورت خرید کیت زیر نظر دندانپزشک در خانه بین 2 تا 4 میلیون تومان
عوامل دیگری مانند مهارت دندانپزشک، کیفیت مواد سفید کننده، برند مواد بلیچینگ و تعداد جلسات مورد نیاز برای بلیچینگ در میزان هزینه بلیچینگ تأثیر دارند.
مجله پزشکی طب خونه برای آگاهیرسانی در حوزه سلامت با شماست!
در این مقاله بلیچینگ دندان را معرفی کردیم. همچنین، به بررسی انواع روشهای سفید کردن دندان پرداختیم. روشهای خانگی و پزشکی برای بلیچینگ دندان وجود دارد. در روش خانگی میتوان از کیت بلیچینگ آماده استفاده کرد که دندانپزشک برای شخص آماده میکند.
از سایر روشهای خانگی نیز به محلول سفید کننده، خمیر دندان مخصوص سفید کردن دندان، ژل و نوارهای سفید کننده و آدامس سفید کننده اشاره کردیم. توجه داشته باشید که استفاده از کیت سفید کننده نیز باید زیر نظر دندانپرشک باشد. در روش کاملاً پزشکی برای بلیچینگ دندان باید حتماً به مطب دندانپزشکی بروید. با مقالههای طب خونه بهداشت دهان و دندان و سلامت خود را بالا ببرید.
سؤالات رایج
آیا دندان بعد از بلیچینگ دوباره زرد میشود؟
اگر توصیههای دندانپزشک را رعایت نکنید و به بهداشت دهان و دندان بعد از بلیچینگ اهمیت ندهید امکان زرد شدن دوباره دندان وجود دارد.
مؤثرترین روش برای سفید کردن دندانها چیست؟
برای گرفتن نتایج طولانی مدت، روش بلیچینگ در مطب ددانپزشکی بیشتر توصیه میشود.
فرنچ دندان چیست؟
فرنچ دندان پوششی نازک از جنس پرسلن یا کامپوزیت است که روی جلوی دندان چسبانده میشود. فرنچ هم رنگ دندان و هم شکل و اندازه آن را تغییر میدهد.
در چه صورتی بلیچینگ برای دندان مضر است؟
در صورتی که بلیچینگ دندان صحیح و زیر نظر پزشک نباشد ممکن است به دندانها ضرر برساند.
بلیچینگ دندان چقدر دوام دارد؟
نتایج بلیچینگ دندان معمولاً بین 6 ماه تا 2 سال ماندگاری دارد. اما میزان دوام بلیچینگ به رعایت بهداشت دهان و دندان نیز بستگی دارد.