قرص سفیکسیم ۴۰۰ برای چیست؟ فواید، عوارض و نحوه مصرف
آیا میدانید قرص سفیکسیم ۴۰۰ برای چیست؟ سفیکسیم ۴۰۰ چند ساعت یکبار باید مصرف شود؟ داروی سفکسیم یا آفاکسیم نوعی آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونتهای حاد تجویز میشود. این دارو بیشتر برای درمان عفونت حلق، گلو، دندان، دستگاه تناسلی و سیستم تنفسی استفاده میشود. Cefixime از طریق مختل کردن ساخت دیواره سلول باکتری از تکثیر آن جلوگیری میکند.
کپسول سفیکسیم باید در مدت زمان مشخص و زیر نظر پزشک مصرف شود. مصرف طولانی مدت آن با عوارضی مانند: درد قفسه سینه، دل درد و تب همراه است. برای عفونت های جزئی این دارو معمولا با دوز 200 میلی گرم و هر 12 ساعت یکبار تجویز میشود.
در این سری از مقالات طب خونه قصد داریم در خصوص کاربردها، نحوه مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی سفیکسیم صحبت کنیم. مانند همیشه با ما همراه باشید تا با اطلاعات و آگاهی بیشتر، مسیر درمان خود را طی کنید.
قرص سفیکسیم ۴۰۰ برای چیست؟ علت تجویز سفیکسیم
سفیکسیم یا آفاکسیم نوعی آنتی بیوتیک از دسته سفالوسپورینهای نسل سوم است که برای درمان عفونتهای باکتری تجویز میشود. سفیکسیم از طریق تداخل در ساخت دیواره سلولی باکتریها مانع از رشد و تکثیر آنها میشود. به همین دلیل برای درمان مشکلات و بیماریهای دارای منشا باکتریایی مانند موارد زیر مصرف میشود.
- عفونت گوش
- عفونت لوزه و حلق
- عفونتهای پوستی
- دستگاه تناسلی
- درمان بیماری سوزاک
- عفونت قفسه سینه
سفیکسیم به صورت قرص و کپسول دوزهای 200 و 400 میلی گرم و شربت خوراکی ۱۰۰ میلیگرم تجویز میشود. در ادامه جدول اطلاعات دارویی سفیکسیم رو ارائه میکنیم تا با مشخصات این دارو به خوبی آشنا شوید.
نام تجاری دارو | Cefixime Suprax |
نام عمومی دارو | سفیکسیم |
ملاحظات دارویی برای بارداری | اثرات دارو روی تکامل جنین هنوز مشخص نیست. |
کاربرد دارویی | درمان عفونتهای باکتری |
اشکال دارویی | قرص، کپسول، سوسپانسیون خوراکی |
نیمه عمر | 3 تا 4 ساعت |
داروهای مشابه | سفوتاکسیم و سفتریاکسون |
میزان اثرگذاری داروی آفاکسیم در بدن 50% بوده و مابقی آن از طریق کلیه دفع میشود.
مقدار مصرف سفیکسیم 400 در بزرگسالان و کودکان
در قسمت قبلی مقاله پاسخ سوال قرص سفیکسیم ۴۰۰ برای چیست را بررسی کردیم. حالا سوالی که مطرح میشود این است که دوز مصرفی سفیکسیم برای کودکان و بزرگسالان چه مقدار است؟ دوز مصرفی دارو متناسب با سن، نوع و شدت عفونت تعیین میشود. به همین دلیل بدون بررسی وضعیت بیمار نمیتوان پاسخ دقیقی به این سوال داد. با این حال در بیشتر موارد برای درمان با این قرص برای دندان درد، عفونت قفسۀ سینه، عفونتهای گوش و حلق با دوز 400 میلی گرم یک بار در روز و یا به صورت 200 میلی گرم هر 12 ساعت یکبار تجویز میگردد.
مصرف سفیکیسیم برای کودکان زیر 6 ماه توصیه نمیشود. برای درمان عفونت نوزادان آنتی بیوتیکهای ضعیف تری مانند آموکسی سیلین تجویز میشود. نوزادانی که تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار میگیرند، در معرض ابتلا به آسم و اگزما قرار دارند.
سفیکسیم ۴۰۰ چند ساعت یکبار باید مصرف شود؟
کپسول سفیکسیم برای بزرگسالان بالای 50 کیلوگرم با دوز 400 میلیگرم هر 12 ساعت یکبار مصرف میشود. در کودکان یا بزرگسالان زیر 50 کیلوگرم و افرادی که دارای عفونتهای خفیف هستند، هر 24 ساعت یکبار تجویز میگردد.
نکته 1: برای درمان عفونت زنانه، همراه با سفیکسیم داروی متروماکس نیز تجویز میشود. پاسخ سوال «قرص متروماکس برای چی خوبه؟» را در سایت طب خونه جستجو کنید.
سفکسیم چه عوارضی دارد؟ خطرات مصرف سفیکسیم
متاسفانه مصرف آنتی بیوتیکها با عوارض بسیار زیادی همراه است. به همین دلیل باید زیر نظر پزشک و با دوز مشخصی مصرف شوند. علی رغم اینکه سفیکسیم بهترین قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان و سایر عفونتهای باکتریایی است؛ مصرف طولانی مدت آن سبب تشدید عفونت میشود.
رایجترین عوارض جانبی سفیکسیم شامل موارد زیر است:
- اسهال
- درد شکم
- خونریزی لثه
- وجود خون در ادرار یا مدفوع
- درد قفسه سینه
- سرفه
- افسردگی و گیجی
- مشکل در بلع
- سرگیجه
- تب و لرز
- خستگی و ضعف عمومی
- سردرد
اطلاع از عوارض جانبی دارو به شما کمک میکند که از طریق رعایت بعضی نکات و قطع موقت تعدادی از داروهای مصرفی از بروز آسیبهای دارویی جلوگیری کنید.
تداخلات دارویی سفیکسیم؛ تغییر مکانیسم دارویی
تداخلات دارویی یعنی مصرف همزمان دو داروی مختلف سبب تغییر یا کاهش اثر داروها شود. برای جلوگیری از تداخلات دارویی باید در هنگام مراجعه به پزشک لیستی از داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی خود را ارائه دهید. در ادامه به تعدادی از داروهایی که با سفیکسیم دارای تداخلات دارویی هستند، اشاره خواهیم کرد.
رایجترین تداخلات دارویی سفیکسیم شامل موارد زیر است:
- سالیسیلاتها مانند آسپرین و متیل سالیسیلات
- داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، هپارین و آپیکسابان
- آنتی بیوتیک جنتامایسین
- آنتی بیوتیک آمیکاسین
- آمینوهیپورات سدیم (داروی ارزیابی کننده عملکرد کلیه)
- فسفومایسین
توجه داشته باشید: در صورت مصرف دیگر انواع داروها مانند قویترین قرص سوزش ادرار حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
مهمترین نکات مقاله قرص سفیکسیم ۴۰۰ برای چیست؟
قرص سفیکسیم برای درمان بیماریهای ناشی از عفونت زایی باکتریها مصرف میشود. مهمترین کاربردهای سفیکسیم شامل: درمان عفونت ادراری، عفونت رحم، واژن، ریه، گلو و دندان است. مصرف قرص سفیکسیم 400 برای عفونت واژن و یا سایر عفونتهای باکتریایی با عوارض جانبی متعددی مانند: تب، اختلالات گوارشی، مشکلات پوستی و سرگیجه همراه است.
دوز مصرف دارو متناسب با سن بیمار و شدت عفونت تعیین میشود. با این حال در بیشتر موارد سفیکسیم 400 هر 24 ساعت یکبار تجویز میگردد. اگر در خصوص مصرف سفیکسیم سوالاتی دیگری دارید، با مطرح کردن سوالات خود در کامنتها پاسخ دقیق آن را دریافت کنید.
سوالات متداول
1- طریقه مصرف قرص سفیکسیم 200 برای کودکان بالای 12 سال چگونه است؟
برای کودکان بالا 12 سال سفیکسیم دو بار در روز با مقدار 200 میلی گرم تجویز میشود.
2- ایا مصرف قرص سفکسیم در درمان عفونت رحم موثر است؟
در صورتی که عفونت رحم ناشی از وجود باکتریهایی مانند گاردنلا واژینالیس باشد، مصرف سفکسیم در درمان موثر است.
3-آیا سفیکسیم برای چرک گلو کاربرد دارد؟
در صورتی که گلودرد ناشی از وجود عفونتهای باکتریایی در لوزه و حلق باشد، مصرف سفیکسیم در درمان آن موثر است.
4-دوره مصرف سفیکسیم برای عفونت دندان تا چه مدت ادامه دارد؟
متناسب با شدت عفونت، مدت زمان مصرف سفیکسیم از 5 تا 14 روز متغیر است.
5- چه کسانی نباید مصرف قرص سفیکسیم را مصرف کنند؟
مصرف سفیکسیم برای افراد دارای حساسیت به داروهای آنتی بیوتیکی، زنان باردار، در حال شیردهی و بیماران دارای نارسایی کلیه ممنوع است.