بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران

رزرو نوبت آنلاین
دهان و دندان

ایمپلنت دندان چیست؟ مزایا، معایب و نحوه نگهداری ایمپلنت

اگر دندانپزشک انجام ایمپلنت را به شما پیشنهاد داده؛ ممکن است این سؤال در ذهن شما ایجاد شود که ایمپلنت دندان چیست؟ و چگونه انجام می‌شود؟ ایمپلنت دندان گزینه‌ای عالی برای جایگزین دائم دندان‌های از دست رفته است. به شما کمک می‌کند با اطمینان غذا بخورید، صحبت کنید و لبخند بزنید.

ایمپلنت به گونه‌ای ساخته شده‌ که ظاهر، احساس و عملکردی مانند دندان‌های طبیعی شما دارد. کاشت ایمپلنت دندان سلامت دهان و دندان و حتی عزت نفس شما را افزایش می‌دهد. در این مطلب از طب خونه قصد داریم شما عزیزان را به تفصیل با ایمپلنت دندان آشنا کنیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟ جایگزین طبیعی دندان‌ها

ایمپلنت دندان را می‌توان به عنوان یک ریشه دندان تقلبی در نظر گرفت که شبیه یک پیچ فلزی از جنس تیتانیوم است. ایمپلنت در استخوان فک جایی که دندان در ابتدا قرار داشته قرار می‌گیرد. استخوان فک در اطراف پیچ ایمپلنت رشد می‌کند تا پیچ را محکم در جای خود نگه دارد. فرایندی که به نام Osseointegration شناخته می‌شود. معمولاً 8 تا 12 هفته طول می‌کشد تا استخوان به طور ایمن به کل سطح ایمپلنت بچسبد.

یک دندان مصنوعی به نام تاج ایمپلنت به پیچ ایمپلنت دندانی متصل می‌شود. تاج ایمپلنت فضای خالی از دندان از دست رفته را پر می‌کند. تاج ایمپلنت به گونه‌ای ساخته می‌شود که با ظاهر دندان‌های اطراف مطابقت داشته باشد. معمولاً سه ماه پس از قرار دادن پیچ، تاج ایمپلنت روی پیچ قرار می‌گیرد. ایمپلنت دندانی برای جایگزین یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می‌شود.

آیا همه افراد می‌توانند ایمپلنت انجام دهند

آیا همه افراد می‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟ شرایط انجام ایمپلنت

همه افراد قادر به کاشت ایمپلنت دندان نیستند. دندانپزشک شما ارزیابی می‌کند که آیا این درمان برای شما مناسب است یا خیر. یکی از مهم‌ترین عوامل این است که از تراکم استخوان کافی در فک برخوردار باشید. با استفاده از اشعه ایکس سه بعدی میزان تراکم استخوان فک شما مشخص می‌شود. دندانپزشک انجام عکسبرداری را برای شما تجویز می‌کند.

توجه داشته باشید که مصرف برخی از داروها بر فرایند و مراحل ایمپلنت تأثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین مهم است که دندانپزشک خود را از تاریخچه کامل پزشکی خود از جمله ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید مطلع کنید. در شرایط زیر اصلاً انجام ایمپلنت دندان برای شما توصیه نمی‌شود.

  • داشتن بیماری لثه شدید، به نام پریودنتیت
  • داشتن بیماری دیابت کنترل نشده
  • سیگاری بودن

اگر به درمان ایمپلنت دندان علاقه دارید، با دندانپزشک خود در مورد اینکه آیا این درمان برای شما مناسب است یا خیر مشورت کنید.

نحوه مراقبت از ایمپلنت؛ نکات نگهداری از ایمپلنت

مهم است که از ایمپلنت دندانی مانند دندان‌های طبیعی مراقبت کنید. ایمپلنت دندانی نمی‌تواند باعث پوسیدگی دندان شود، اما مانند دندان‌های طبیعی تحت تأثیر بیماری لثه قرار می‌گیرد. التهاب لثه و تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت دندان، پری ایمپلنتیت نامیده می‌شود. مهم است که این عارضه درمان شود. اگر پری ایمپلنتیت درمان نشود، باعث شل شدن و حتی از کار افتادن ایمپلنت می‌شود.

  • از ایمپلنت خود مانند سایر دندان‌های خود مراقبت کنید. هر روز دو بار مسواک بزنید. برای مسواک زدن حتماً از خمیردندان‌های مخصوص ایمپلنت استفاده نمایید که خاصیت سایندگی کمتری دارند.
  • هر روز بین ایمپلنت خود و دندان‌های کنار ایمپلنت را تمیز کنید. این کار را می‌توان با مسواک‌های بین دندانی یا نخ دندان انجام داد.
  • به صورت دوره‌ای منظم برای تمیز کردن حرفه‌ای و چکاپ به دندانپزشک خود مراجعه کنید. تا در صورت بروز مشکل سریع شناسایی و درمان شود.

متخصص دندانپزشک بهترین راه برای مراقبت از ایمپلنت را به شما آموزش می‌دهد. حتماً آموزش‌های دندانپزشک را به دقت اجرا نمایید.

قیمت ایمپلنت دندان

قیمت ایمپلنت دندان چیست؟ عوامل مؤثر بر قیمت ایمپلنت

هزینه ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ بنابراین نمی‌توان یک قیمت قطعی برای ایمپلنت در نظر گرفت. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت ایمپلنت عبارت‌اند از:

  • محل قرارگیری دندان از دست رفته
  • انجام درمان‌های جانبی مانند پیوند استخوان دندان و غیره
  • میزان تخصص و تجربه دندانپزشک
  • برند استفاده شده از ایمپلنت
  • محل جغرافیایی مطب مورد نظر شما

برای اینکه بتوانید هزینه دقیق را با توجه به وضعیت دندان‌های خود محاسبه کنید، با متخصص دندانپزشک خود یک ویزیت حضوری شخصی داشته باشید.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

در حالی که ایمپلنت‌ دندانی از میزان موفقیت بالایی برخوردار است، هنوز خطر عوارض مرتبط با این روش وجود دارد. مهم‌ترین عوارض ایمپلنت دندان عبارت است از:

  • عفونت
  • شکست ایمپلنت
  • آسیب عصبی یا آسیب به دندان‌ها یا ساختارهای اطراف ایمپلنت

علاوه بر این، برخی از بیماران ممکن است در طول فرایند بهبودی احساس ناراحتی یا درد زیادی داشته باشند. قبل از انجام درمان ایمپلنت حتماً در مورد خطرات و عوارض احتمالی با دندانپزشک خود صحبت کنید.

مزایای ایمپلنت دندانی؛ 4 مزیت مهم ایمپلنت

اطلاع از مزایا باعث می‌شود تا فرد با انگیزه بیشتری برای درمان اقدام نماید. همچنین بین روش‌های درمانی مختلف بهترین انتخاب را داشته باشد. ایمپلنت‌ دندان مزایای متعددی دارد که باعث شده محبوب‌ترین روش برای جایگزین دندان از دست رفته باشد. مهم‌ترین مزایای ایمپلنت دندان عبارت‌اند از:

1) بهبود زیبایی شناسی؛ بهبود عملکرد

یکی از مهم‌ترین مزایای ایمپلنت دندان، توانایی آنها در تقلید از ظاهر دندان‌های طبیعی است. برخلاف سایر گزینه‌های جایگزینی دندان، مانند پروتز یا بریج، ایمپلنت‌ها طوری طراحی شده‌اند که به طور یکپارچه با بقیه دندان‌ها ترکیب می‌شوند. همچنین لبخندی طبیعی ایجاد می‌کنند. برای افرادی که به دنبال بازگرداندن زیبایی لبخند خود هستند، ایمپلنت دندان یک گزینه عالی است. علاوه بر این، به شما کمک می‌کنند تا به راحتی غذا را گاز بزنید، بجوید و به طور عادی صحبت کنید.

ماندگاری طولانی مدت از مزایای ایمپلنت دندان

2) ماندگاری طولانی مدت؛ بزرگترین مزایای ایمپلنت

طول عمر قابل توجه ایمپلنت‌ دندانی یکی از بزرگ‌ترین مزایای آن است. ایمپلنت جایگزینی طولانی‌مدت و مقرون‌به‌صرفه برای جایگزینی دندان است؛ زیرا با مراقبت و نگهداری مناسب می‌تواند مادام‌العمر دوام بیاورد. ایمپلنت‌ که از مواد باکیفیت مانند تیتانیوم ساخته شده‌، به گونه‌ای طراحی گردیده که در برابر نیروهای جویدن و گاز گرفتن مقاومت می‌کند. ایمپلنت‌ دندانی بر خلاف پروتزها یا بریج‌ها که نیاز به نگهداری یا تعویض منظم دارند، درمان طولانی‌مدتی برای دندان‌های از دست رفته ارائه می‌دهد.

3) حفظ سلامت استخوان فک؛ جلوگیری از تحلیل استخوان

برخلاف سایر گزینه‌های جایگزینی دندان، ایمپلنت‌های دندانی به حفظ سلامت استخوان فک کمک می‌کنند. هنگامی که دندانی از دست می‌رود، استخوان فک زیرین به مرور زمان به دلیل عدم تحریک، تحلیل می‌رود. ایمپلنت‌های دندانی به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل می‌کنند. استخوان فک را تحریک و از تحلیل استخوان جلوگیری می‌کنند. ایمپلنت‌ها با حفظ یکپارچگی استخوان فک منجر به حفظ ساختار صورت و جلوگیری از مشکلات احتمالی سلامت دهان می‌شوند.

4) گفتار راحت؛ بهبود کیفیت زندگی

ایمپلنت‌های دندانی به طور ایمن در استخوان فک ثابت می‌شوند و ناراحتی مرتبط با پروتزهای متحرک را از بین می‌برند. با ایمپلنت، بیماران می‌توانند با اطمینان صحبت کنند. غذا بخورند و لبخند بزنند بدون اینکه نگران جابه‌جایی یا سر خوردن دندان‌های جایگزین خود باشند. این ثبات و راحتی بهبود یافته می‌تواند کیفیت زندگی بیمار را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. به آنها امکان می‌دهد بدون محدودیت از غذاها و فعالیت‌های مورد علاقه خود لذت ببرند.

معایب ایمپلنت دندان؛ مهم‌ترین معایب ایمپلنت

قبل از انجام هر درمانی ضروری است که معایب احتمالی را در نظر بگیرید. در حالی که ایمپلنت دندانی مزایای متعددی دارند، ممکن است فقط برای برخی افراد مناسب باشند. معایب می‌تواند به افراد در تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد سلامت دهان و دندان کمک کند. برخی از معایب ایمپلنت‌های دندانی به شرح زیر است:

1) روش جراحی؛ نامناسب بودن برای همه افراد

کاشت ایمپلنت دندان نیاز به یک روش جراحی دارد که ممکن است برای همه مناسب نباشد. در حالی که پیشرفت‌های فناوری دندان‌پزشکی، جراحی ایمپلنت را ایمن‌تر و راحت‌تر کرده است؛ برخی از بیماران ممکن است هنوز در مورد انجام جراحی اضطراب یا دلهره داشته باشند. علاوه بر این، برخی از شرایط پزشکی یا مسائل مربوط به سلامت دهان خطر عوارض در طول کاشت ایمپلنت را افزایش می‌دهد. قبل از انجام عمل ایمپلنت، مهم است که در مورد هر گونه نگرانی با دندانپزشک خود صحبت کنید.

2) فرآیند زمان بر؛ دوره بهبودی طولانی

نصب دندان مصنوعی نهایی روی ایمپلنت دندان معمولاً شامل چندین جلسه و یک دوره بهبودی است. بسته به شرایط هر بیمار، زمان کلی درمان ممکن است تغییر کند. برخی از بیماران همچنین ممکن است به جراحی‌های اضافی از جمله پیوند استخوان نیاز داشته باشند. در حالی که نتایج درمان ایمپلنت دندان طولانی‌مدت است؛ تعهد زمانی درگیر ممکن است برای افرادی که به دنبال راه حلی سریع برای دندان‌های از دست رفته هستند مناسب نباشد.

هزینه ایمپلنت دندان

3) هزینه؛ گران بودن ایمپلنت

یکی از معایب اولیه ایمپلنت دندان هزینه آن است. درمان ایمپلنت دندان می‌تواند گران‌تر از سایر گزینه‌های جایگزینی دندان مانند پروتز یا بریج باشد. اما به دلیل دوام طولانی‌مدت و جلوگیری از مشکلات دندانی، به عنوان سرمایه‌گذاری عاقلانه در سلامت دهان دیده می‌شوند. بسیار مهم است که در مورد پیامدهای مالی با دندانپزشک خود بر اساس نیازهای منحصر به فرد و پوشش بیمه‌ای خود صحبت کنید.

جمع‌بندی نکات مهم درباره ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت دندان به عنوان جایگزین دندان‌های طبیعی امروزه طرف‌داران زیادی پیدا کرده است؛ بنابراین سؤالات بسیاری از افراد این است که ایمپلنت دندان چیست؟ در این مطلب از طب خونه سعی کردیم سؤالات شما عزیزان درباره ایمپلنت دندان را توضیح دهیم. برای انجام ایمپلنت باید به کلینیک معتبر مراجعه نمایید.توجه داشته باشید که تخصص و تجربه دندانپزشک در موفقیت ایمپلنت بسیار مؤثر است. اگر درباره ایمپلنت دندان سؤالی دارید می‌توانید از متخصصان طب خونه بپرسید. در اسرع وقت به سؤالات شما عزیزان پاسخ داده خواهد شد.

سؤالات متداول

ایمپلنت دندان از چند قسمت تشکیل شده است؟

ایمپلنت دندان از سه قسمت تشکیل شده است:

  • ایمپلنت یا پیچ فلزی: پیچ فلزی به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل می‌کند که دندان جایگزین را در جای خود محکم می‌کند.
  • اباتمنت: اباتمنت قسمت فلزی است که ایمپلنت و تاج دندان را به هم متصل می‌کند. پس از اتمام دوره استئواینتگراسیون، اباتمنت متصل می‌شود.
  • تاج: تاج روی اباتمنت قرار می‌گیرد. معمولاً از پرسلن ساخته می‌شود تا با رنگ و ظاهر دندان‌های طبیعی شما مطابقت داشته باشد.

به طور کلی چند نوع ایمپلنت وجود دارد؟

به طور کلی 3 نوع ایمپلنت وجود دارد:

  • ایمپلنت اندوستال: ایمپلنت‌هایی که در داخل استخوان قرار می‌گیرند، ایمپلنت‌های اندوستال نامیده می‌شوند.
  • ایمپلنت ساب پریوستال: بیمارانی که استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت‌های اندوستال ندارند، ایمپلنت ساب پریوستال گزینه بهتری برای آنهاست. کاشت ساب پریوستئال در زیر خط لثه و بالای استخوان فک قرار می‌گیرد.
  • ایمپلنت‌های زیگوماتیک: ایمپلنت زیگوماتیک پیچیده‌ترین روش ایمپلنت است. تنها در صورتی باید انجام شود که استخوان فک کافی برای ایمپلنت اندوستال نداشته باشید. ایمپلنت به جای استخوان فک در استخوان گونه بیمار قرار می‌گیرد.

انواع روش ایمپلنت چیست؟

انواع روش ایمپلنت عبارت است از:

  • ایمپلنت دندان به روش پانچ
  • ایمپلنت دندان با لیزر
  • ایمپلنت دندان با چسب
  • ایمپلنت دندان با پودر استخوان
  • ایمپلنت هوشمند
  • ایمپلنت‌ فوری

مراحل انجام ایمپلنت کدام است؟

برای انجام ایمپلنت مراحل زیر را باید طی کنید:

  • ارزیابی اولیه: در این مرحله دندانپزشک میزان تراکم استخوان شما را با انجام عکس‌برداری مشخص می‌کند. سپس بهترین روش ایمپلنت را برای شما تعیین می‌کند.
  • انجام درمان‌های ضروری: برای اینکه فرایند ایمپلنت به درستی انجام شود ممکن است نیاز به درمان‌های جانبی مانند پیوند تراکم استخوان یا کشیدن دندان‌های جانبی داشته باشید.
  • قرار دادن ایمپلنت: با توجه به تشخیص پزشک بعد از بی حس کردن ایمپلنت در محل مورد نظر قرار داده می‌شود.
  • دوره بهبودی: بعد از قرار دادن ایمپلنت باید یک دوره بهبودی را طی کنید تا ایمپلنت با استخوان فک پیوند بخورد.
  • نصب تاج ایمپلنت: آخرین مرحله ایمپلنت دندان بعد از بهبودی قرار دادن تاج ایمپلنت است.

ایمپلنت دندان درد دارد؟

برای قراردادن ایمپلنت نیاز به جراحی است. در طول جراحی به دلیل تزریق بی حسی دردی را احساس نمی‌کنید. اما بعد از عمل و از بین رفتن بی حسی مقداری درد را احساس خواهید کرد. دندانپزشک ممکن است برای شما مسکن تجویز کند. برای کاهش درد حتماً مسکن‌ها را طبق تجویز پزشک مصرف نمایید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا