بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران

رزرو نوبت آنلاین
دهان و دندان

تأثیر استرس بر آسیب دندان؛ معرفی 6 عامل استرس‌زا و راه درمان!

امروزه به دلیل سرعت بالای زندگی، بیشتر افراد در موقعیت‌های مختلف دچار استرس می‌شوند. استرس به خودی خود بد نیست. اما اگر برای مدت طولانی استرس شدید داشته باشید، اثرات منفی آن را در بسیاری از زمینه‌ها از جمله سلامت دهان و دندان به وضوح می‌بینید.

همه ما ممکن است روش خود را برای مقابله با استرس داشته باشیم. اما وقتی سیستم ایمنی بدن ما ضعیف شود، مغز نیز عادات ناسالم مانند غذای راحت، سیگار کشیدن یا مصرف الکل را دنبال می‌کند. این عادات منفی قابلیت آن را دارند که روی دندان‌ها تاثیر مخرب بگذارند. در این مقاله از طب خونه به معرفی 6 عامل استرس‌زا در آسیب دندان و راه درمان آن می‌پردازیم. تا پایان با ما همراه باشید تا تاثیر استرس بر آسیب دندان را بدانید.

1 ـ اثرات استرس بر دندان قروچه؛ تاثیر اعصاب بر دندان

یکی از رایج‌ترین دلایل تاثیر اعصاب بر دندان، عادت دندان قروچه است. دندان قروچه زمانی رخ می‌دهد که فرد معمولاً در پاسخ به برخی احساسات مانند استرس یا کسالت مکرر دندان‎هایش را روی هم فشار دهد. این کار به مینا و عاج دندان آسیب می‌رساند که دو لایه بیرونی سخت هستند. همچنین، اگر دندان قروچه درمان نشود به از دست دادن دندان نیز منجر میشود.

اگر شما هم جزء افرادی هستید که بعد از بیدار شدن سردرد دارید احتمالاً در خواب دندان قروچه کرده‌اید. بهترین راه جلوگیری از پوسیدگی دندان به دلیل دندان قروچه مراجعه به دندانپزشک و سفارش محافظ دندان است.

تاثیر استرس بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مشکلات دهان و دندان

2 ـ تاثیر استرس بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مشکلات دهان و دندان!

تاثیر استرس بر زبان و دهان با تضعیف سیستم ایمنی بدن همراه است. استرس می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های دندانی کند. هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما به خطر می‌افتد، احتمال ابتلا به عفونت و مشکلات دندانی نیز بیشتر می‌گردد. مطالعات نشان داده افرادی که در شرایط پر استرس زندگی می‌کنند، توانایی مقابله با باکتری‌ و ویروس‌ها را به میزان کمتری دارند. بنابراین کاهش سیستم ایمنی بدن می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان و سایر مشکلات مانند دندان قروچه شود.

3 ـ استرس و برفک زبان؛ خشکی دهان!

 استرس و برفک زبان دو عامل مرتبط به هم هستند. خشکی دهان یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی استرس است که بر توانایی فرد در نوشیدن آب، خوردن غذا و جویدن صحیح تاثیر می‌گذارد. همچنین، خشکی دهان ممکن است منجر به کاهش حس چشایی و تولید بزاق شود.

بزاق به مرطوب نگه داشتن دندان‌، مبارزه با باکتری‌ها و از بین بردن مینای دندان کمک می‌کند. اگر از کاهش تولید بزاق رنج می‌برید نشان‌دهنده این است که باکتری‌ها محیط خوبی برای عمل خود دارند. خشکی دهان می تواند منجر به پوسیدگی دندان یا بیماری لثه شود.

بهترین راه برای جلوگیری از خشکی دهان، آبرسانی منظم به بدن و رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر مکرر دهانتان خشک می‌شود با دندانپزشک خود درباره گزینه‌های درمانی صحبت کنید.

4 ـ تاثیر استرس بر کمبود مواد مغذی و سایش دندان!

استرس باعث کمبود مواد مغذی حیاتی بدن می‌گردد. تغذیه نامناسب باعث کمبود مواد مغذی حیاتی شده و شما را ضعیف‌تر و مستعد ابتلا به بیماری می‌کند. رژیم غذایی مناسب برای سلامتی و حفظ تعادل میکروبیوم روده ضروری است. اما اگر استرس باعث کمبود تغذیه شود و بر هموستاژ استخوان تأثیر بگذارد به سایش دندان منجر می‌شود. در صورت شدت آسیب به دندان نیاز به پروتز دندان برای جایگزینی دندان‌های آسیب دیده افزایش می‌یابد. برای تغذیه مناسب و حفظ سلامت دندان ویتامین d را در رژیم خود بگنجانید.

5 ـ زخم طولانی مدت دهان؛ مدیریت استرس و مراجعه به دندانپزشک را جدی بگیرید!

استرس عاطفی باعث ایجاد زخم دهان می‌‌گردد. در بیشتر موارد زخم دهان نیازی به دارودرمانی ندارد و پس از چند روز ناپدید می‌شود. مدیریت استرس، انجام مدیتیشن و مراقبه نیز می‌تواند به درمان زخم دهان کمک کند. توجه داشته باشید که زخم طولانی مدت دهان و دندان با درمان سه سوته دندان درد ممکن نیست. اگر زخم طولانی مدت دهان باعث ناراحتی و رنجش شما شده و همچنان احساس درد دندان یا لثه دارید باید به دندانپزشک مراجعه نمایید. دندانپزشکان داروهایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن را توصیه می‌کنند.

تاثیر استرس بر عادات بد بهداشت دهان و دندان

6 ـ تاثیر استرس بر عادات بد بهداشت دهان و دندان!

عادات بد بهداشت دهان و دندان، راه را برای تاثیر استرس بر آسیب دندان باز می‌کند. ممکن است بهداشت نامناسب مشکل مهمی به نظر نرسد، اما غفلت از تمیز کردن منظم دندان‌ و لثه‌ها می‌تواند منجر به ایجاد پلاک بد شود. پلاک‌ها نیز می‌توانند باعث پوسیدگی دندان و سایر مشکلات سلامت دهان شوند.

همچنین، بهداشت نامناسب دندان باعث می‌شود افراد همواره نگرانِ دیده شدن لبخند ناخوشایندشان باشند. همین نگرانی بر احساس استرس و ناامیدی فرد اثر می‌گذارد. استرس نیز باعث آسیب به دندان می‌شود. برای ترویج عادات بهداشتی برای سلامت دهان و دندان بدون توجه به سطح استرس خود می‌توانید چند کار زیر را انجام دهید:

  • منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • از خوردن غذا و نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید.
  • مرتب برای معاینات به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

 اگر متوجه شدید که به دلیل استرس در حفظ بهداشت دهان و دندان خود مشکل دارید، حتماً با دندانپزشک خود درباره اقداماتی که صحبت کنید که می‌تواند برای بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان انجام داد. بهتر است برای بهداشت، سفیدی دندان و کاهش استرس درباره این موضوع که بلیچینگ دندان چیست نیز اطلاعاتی به دست آورید.

درمان دندان درد ناشی از اضطراب؛ قرص درمان دندان درد عصبی کدام است؟

برای درمان دندان درد ناشی از اضطراب یا عصبانیت برخی داروهای مسکن و ضد اضطراب مفید است. مصرف داروهای ضد اضطراب و آرامش عضلانی باید زیر نظر پزشک باشد. انواع قرص درمان دندان درد عصبی، قفل شدن فک یا فشار دندان‌ها روی یکدیگر عبارتند است از:

  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • استامینوفن
  • آرام بخش مانند دیازپام
  • متوکاربامول

همچنین، برای کاهش استرس و تسکین دندان درد ناشی از آن استراحت کنید. خوابیدن به کاهش هورمون‌های استرس در سیستم کلی بدن کمک می‌کند. به اندازه کافی آب بنوشید تا مواد مغذی بدنتان تأمین شود. مصرف قرص آهن نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید آیا مصرف آهن باعث پوسیدگی یا سیاه شدن دندان و زبان می شود باید بدانید در برخی افراد مصرف این مکمل باعث سیاه شدن موقتی زبان می‌گردد. اما دلیل نمی‌شود مصرف آهن را از برنامه خود قطع کنید.

طب خونه دریچه‌ای برای کاهش استرس و سلامت دهان و دندان

در این مقاله به بررسی 7 عامل ضروری پرداختیم که نشان‌دهنده تاثیر استرس بر آسیب دندان است. استرس می تواند باعث ایجاد دندان قروچه، کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن، ضعف تغذیه، زخم دهانی و بهداشت نامناسب دهان و دندان شود. این عوامل بر آسیب دندان تأثیر می‌گذارند. با مدیریت استرس، مدیتیشن، مراقبه، نوشیدن آب فراوان، تغذیه مناسب مانند قرص ویتامین d، مصرف برخی قرص‌های مسکن یا ضد اضطراب می‌توان اثرات منفی استرس بر دندان را کاهش داد. برای بهداشت دهان و دندان نیز مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید.

سؤالات رایج

آیا استرس روی لثه تاثیر دارد؟

بله، استرس با تضعیف سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش می‌دهد.

استرس چگونه روی بهداشت دهان و دندان تاثیر می‌گذارد؟

افرادی که استرس دارند مراقبت از بهداشت دهان و دندان را فراموش می‌کنند. بهداشت نامناسب دهان و دندان نیز منجر به پوسیدگی دندان می‌شود.

آیا استرس باعث احساس درد در دندان‌های سالم می‌شود؟

بله، تنش عضلانی ناشی از استرس به دندان‌های سالم فشار وارد کرده و درد ایجاد می‌کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا