بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران

رزرو نوبت آنلاین
بیماریتغذیه

بهترین دارو برای عفونت روده و معده؛ علائم و روش‌های درمانی!

عفونت‌های روده و معده که با نام گاستروانتریت نیز شناخته می‌شوند یکی از شایع‌ترین مشکلات بهداشتی در جهان هستند. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت (who) هر سال بیشتر از 1.7 میلیارد مورد از گاستروانتریت در سراسر جهان گزارش می‌شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها تخمین می‌زند که هر سال حدود 48 ملیون نفر به عفونت‌های غذایی مبتلا می‌شوند. عفونت‌های غذایی ناشی از باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها هستند. بیشتر این عفونت‌ها در عرض چند روز برطرف می‌شوند. اما تب بالا، استفراغ یا مدفوع خونی نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند.

عفونت‌های روده و معده بخصوص در کودکان زیر پنج سال بسیار خطرناک هستند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، در بیماری‌های اسهالی از هر 9 کودک یک نفر به مرگ‌ومیر می‌انجامد. روزانه 2195 کودک مبتلا به ناراحتی معده و روده می‌شوند. مجموع بیماری عفونت معده و روده بیش از بیماری ایدز، مالاریا و سرخک است. با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله قصد داریم بهترین دارو برای عفونت روده و معده به همراه علائم و روش‌های درمانی را بیان کنیم. تا پایان با این مطلب از طب خونه همراه باشید.

علائم عفونت روده و معده؛ تهوع و استفراغ دو نشانه مهم!

زمان بروز و تداوم یافتن علائم عفونت روده و معده ممکن است در افراد متفاوت باشد. معمولاً علائم عفونت دستگاه گوارش تا 14 روز ادامه می‌یابد. اما تا چند روز قطعاً طول می‌کشد. عفونت روده و معده با گرفتگی و ناراحتی در ناحیه شکم آغاز شده و با اسهال و علائم متعدد دیگر ادامه می‌یابد. برخی از علائم رایج عفونت روده و معده عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تب بالای 40 درجه
  • از دست دادن اشتها
  • دردهای عضلانی
  • کم آبی بدن (تشنگی بیش از حد و خشکی دهان)
  • سردرد
  • مخاط یا خون در مدفوع
  • کاهش وزن

عفونت معده و روده علل متفاوتی دارد. برخی عفونت‌ها باکتریایی و برخی سالمونا و برخی انگلی هستند. در قسمت بعدی به توضیح مختصری از این علل رایج اشاره می‌کنیم که در ایجاد عفونت روده و معده مؤثرند.

انواع عفونت روده و معده

انواع عفونت روده و معده؛ چهار نوع  شایع پزشکی!

عفونت روده و معده به عوامل متعددی بستگی دارد که معمولاً از طریق آب یا غذای آلوده به بدن فرد بیمارانتقال می‌یابند. این عفونت‌ها به چهار دسته باکتریایی، سالمونلا، ویروسی و انگل تقسیم می‌شوند. در جدول زیر انواع عفونت روده و معده را معرفی می‌کنیم.

انواع عفونت روده و معده

نوع عفونت

توضیحات

عفونت باکتریایی نوع مضر باکتری‌ها به نام E.COLI باعث گرفتگی شکم، استفراغ و اسهال خونی می‌شود. باکتری   E.COLIدر روده سم ترشح می‌کند و از طریق آب یا غذای آلوده به کود حیوانی وارد بدن انسان می‌شود. این باکتری از طریق تماس مستقیم فرد به فرد نیز منتقل می‌گردد.
عفونت سالمونلا سالمونلا معمولاً با خوردن مرغ، گوشت و تخم مرغ خام یا نیم‌پز وارد بدن می‌شود.
عفونت ویروسی نورو ویروس از علل شایع عفونت‌های غذایی در سراسر جهان هستند. بخصوص در میان افرادی در فضاهای بسته گسترش می‌یابند. ویروس در بیشتر موارد از طریق آب یا غذا منتقل می‌شود. اما انتقال ویروس از فرد به فرد نیز امکان‌پذیر است.
عفونت انگلی ژیاردیازیس انگلی به‌راحتی از طریق تماس انسان و آب آلوده پخش می‌شود. عفونت می‌تواند با نوشیدن آب و حمام کردن در دریاچه‌ها و نهرهای آلوده نیز رخ دهد.

عوامل ایجاد عفونت روده و معده بسته به محل زندگی، شرایط بهداشتی و دسترسی به آب تمیز، غذای سالم و محیط پاکیزه متغیر هستند. با رعایت بهداشت و ایمنی تغذیه می‌توان میزان ابتلا به عفونت دستگاه گوارش کاهش داد.

بهترین دارو برای عفونت روده و معده کودکان؛ درمان باید مطابق با علت اصلی عفونت باشد!

درمان عفونت روده و معده کودکان به عامل ایجاد کننده عفونت، شدت، علائم و وضعیت عمومی بستگی دارد. در بسیاری از موارد عفونت کودکان خود به خود خوب می‌شود. اما اگرعلائم زیر را به مدت طولانی در کودک خود مشاهده کردید به فکر درمان باشید:

  • کودک بی‌حال است.
  • زیاد آب نمی‌خورد.
  • میزان ادرارش کم شده است.
  • دهانش خشک است.
  • بیش از چندین ساعت استفراغ می‌کند.
  • مدفوع خونی دارد.

اگر یک یا چند مورد از علائم بالا را در فرزند خود مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌های دارویی تجویز کند. درمان دارویی کودک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • استفاده از محلول خوراکی ORS برای جبران کم آبی بدن
  • مصرف آنتی بیوتیک‌هایی مانند آزیترومایسین و مترونیدازول
  • استفاده از پروبیوتیک‌ها
  • واکسن ضد ویروسی در کودکان
  • داروهای ضد تهوع و استفراغ
  • مسکن و تب‌بر
  • استراحت و رژیم غذایی ساده و کم چرب

توجه داشته باشید که مصرف بهترین دارو برای عفونت روده و معده باید زیر نظر پزشک باشد. به‌ویژه در کودکان که نیازهای درمانی خاص دارند و از حساسیت بالاتری برخودارند.

آنتی بیوتیک برای عفونت روده و معده؛ معرفی سه داروی مؤثر!

یکی از کارسازترین روش‌های درمانی آنتی بیوتیک برای عفونت روده و معده است. آنتی بیوتیک به کنترل و کاهش باکتری‌های مضر در دستگاه گوارش کمک می‌کند. برخی از انواع داورها برای درمان بیماری‌های دیگیر نیز به کار می‌رود. به عنوان مثال، آزیترومایسین بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش و روده محسوب می‌شود. برخی از معروف‌ترین آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت روده و معده را در ادامه بیان می‌کنیم.

مترونیدازول بهترین دارو برای عفونت روده و معده

1 ـ مترونیدازول بهترین دارو برای عفونت روده و معده؛ درمان عفونت باکتریایی و انگلی!

از برخی جهات مترونیدازول بهترین دارو برای عفونت روده و معده می‌تواند محسوب شود. کارکرد مهم مترونیدازول درمان عفونت‌های باکتریایی بی‌هوازی و برخی انگل‌ها مانند ژیاردیا و آمیب است. برای عفونت ناشی از باکتری‌های دیگر مترونیدازول نیاز نیست. عموماً پزشکان برای عفونت‌های کامپیلوباکتر و کلستریدیوم دیفسیل تجویز می‌کنند. مترونیدازول بهترین قرص برای عفونت رحم نیز محسوب می‌شود.

2 ـ سیپروفلوکساسین؛ درمان عفونت ناشی از سالمونلا و شیگلا!

سیپروفلوکساسین معمولاً برای درمان عفونت‌های باکتریایی روده مانند سالمونلا و شیگلا تجویز می‌شود. این باکتری‌ها باعث اسهال شدید، تب و درد شکم می‌شوند. این دارو را می‌توان به صورت خوراکی و در دوزهای مختلف بسته به شدت عفونت مصرف کرد. سیپروفلوکساسین حتماً باید زیر نظر پزشک استفاده شود.

3 ـ آزیترومایسین؛ درمان عفونت ناشی از کامپیلوباکتر و برخی عفونت‌های ناشی از سالمونلا!

آزیترومایسین آنتی بیوتیکی قوی از دسته ماکرولیدها است که در درمان عفونت‌های گوارشی ناشی از کامپیلوباکتر و برخی عفونت‌های ناشی از سالمونلا تجویز می‌شود. این دارو معمولاً یک بار در روز و به مدت 3 تا 5 روز توصیه می‌گردد. آزیترومایسین برای زنان باردار و کودکان نیز آنتی بیوتیک ایمنی‌تری به حساب می‌آید. از آزیترومایسین برای درمان عفونت روده کمک می‌گیرند.

بهترین دارو برای عفونت روده و معده طب سنتی؛ 4 روش خانگی محبوب!

عفونت شدید روده و معده نیاز به مراقبت پزشکی و دارو درمانی زیر نظر متخصص دارد. عفونت‌های خفیف اغلب با گذشت زمان بهبود می‌یابند و می‌توان آنها را در خانه درمان کرد. در این قسمت قصد داریم 4 مورد از بهترین دارو برای عفونت روده و معده طب سنتی را بیان کنیم.

1 ـ چای زنجبیل؛ بهترین دارو گیاهی برای عفونت روده و معده!

زنجبیل به دلیل فواید گوارشی زیادی که دارد معروف است. زنجبیل به کاهش التهاب و بهبود سلامت گوارش و از بین رفتن حالت تهوع کمک می‌کند. می‌توان زنجبیل را بهترین دارو گیاهی برای عفونت روده معده دانست. برای استفاده از فواید زنجبیل در التیام معده می‌توانید آن را برش داده و کمی از آن را در آب جوش قرار دهید. اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد و سپس با کمی عسل یا لیمو میل کنید.

2 ـ رژیم brat؛ بهترین درمان خانگی عفونت روده و معده!

رژیم brat یعنی موز، برنج، سیب و نان تست نوعی درمان خانگی عفونت روده و معده محسوب می‌شود. مخصوصاً اگر کسی اسهال داشته باشد این غذاها برای معده‌اش مناسب هستند. رژیم brat به کاهش میزان مدفوع کمک می‌کند. پتاسیم موجود در این مواد غذایی بر از بین بردن اسهال تأثیر می‌گذارد.

3 ـ هیدراته بمانید؛ آب ساده بهترین دارو خانگی برای عفونت روده و معده!

هیدراته نگه داشتن بدن هنگام هر نوع ناراحتی و بیماری گوارشی بسیار اهمیت دارد. آب ساده بهترین دارو خانگی برای عفونت روده و معده است. آب میوه‌های رقیق شده، آب گوشت و دمنوش گیاهی نیز می‌توانند برای درمان عفونت دستگاه گوارش مفید باشند. نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند الکترویت‌های از دست رفته بدن در اثر اسهال را جبران کنند، اما قند بالایی دارند. بنابراین، در صورت استفاده از نوشیدنی‌های ورزشی اعتدال را رعایت نمایید.

سرکه سیب درمان خانگی محبوب برای عفونت روده و معده

4 ـ سرکه سیب؛ با خاصیت ضد باکتریایی به کاهش ناراحتی معده کمک می‌کند!

سرکه سیب درمان خانگی محبوب برای عفونت روده و معده است. خواص ضد باکتریایی سرکه سیب به خنثی کردن پاتوژن‌های تشدید کننده عفونت بدن کمک می‌رساند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب ارگانیک را با یک لیوان آب مخلوط کرده و قبل از غذا بنوشید.

برای عفونت روده و معده چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؛ درد شدید و علائم پایدار را جدی بگیرید!

اگر نشانه‌های عفونت روده و معده بیشتر از دو روز ادامه یابند و با درمان‌های خانگی و گیاهی از شدت آنها کاسته نشود باید جدی گرفته شوند. زنگ خطرهای عفونت روده و معده به شرح زیر است:

  • علائم پایدار: اگر علائم استفراغ و اسهال بیشتر از دو روز ادامه داشته باشد.
  • درد شدید: درد شدید شکمی که با درمان خانگی بهبود نیابد.
  • تب بالا: تب بالا نشان دهنده عفونت باکتریایی یا سایر اختلالات جدی است.
  • وجود خون در مدفوع یا استفراغ: خون در مدفوع یا استفراغ ممکن است نشانه‌ای از خونریزی در دستگاه گوارش باشد.
  • کم آبی طولانی مدت: اگر علائم کم آبی مانند کاهش ادرار، خشکی دهان و سرگیجه داشتید.

با مشاهده هر یک از علائم بالا عفونت روده و معده حتماً به پزشک مراجعه کنید. با ویزیت به موقع پزشک و شروع درمان‌های دارویی شیمیایی امکان بهبودی در زمان کمتر افزایش می‌یابد. همچنین، میزان خطر ابتلا به عفونت‌ شدیدتر در دستگاه گوارشی کاهش می‌یابد. کنار درمان‌های پزشکی با مشورت پزشک می‌توانید برخی درمان‌های خانگی مؤثر را نیز ادامه دهید.

طب خونه با شماست تا با روش‌های ایمن در مسیر سبز سلامتی قدم بردارید!

در این مقاله از طب خونه به معرفی بهترین دارو برای عفونت روده و معده پرداختیم. داروهای آزیترومایسین، مترونیدازول و سیپروفلوکساسین سه تا از داروهای مؤثر هستند که برای درمان عفونت روده و معده تجویز می‌شوند. برای درمان خانگی عفونت روده و معده می‌توانید از آب درمانی، زنجبیل، سرکه سیب و رژیم غذایی برنج، نان تست، سیب و موز استفاده کنید. اگر علائم عفونت روده و معده مانند تب بالا، تهوع و استفراغ بیشتر از دو روز طول کشید حتماً به پزشک مراجعه کنید. برای درمان عفونت روده و معده از مصرف دارو بدون نسخه پزشک اکیداً خودداری نمایید.

سؤالات رایج

آیا می‌توان از عفونت روده و معده پیشگیری کرد؟

بله، با شستن مکرر دست‌ها، غذای سالم و آب تمیز می‌توان تا حد زیادی از ابتلا به عفونت روده و معده پیشگیری کرد.

آیا درمان خانگی می‌تواند جایگزین بهترین دارو برای عفونت روده و معده شود؟

درمان خانگی در عفونت‌های خفیف شاید کارساز باشند. اما درمان تمام عفونت‌ها با روش خانگی امکان‌پذیر نیست. در عفونت شدید باید به پزشک مراجعه کرد.

آیا داکسی سایکلین برای عفونت روده مناسب است؟

بله، داکسی سایکلین برای درمان عفونت روده تجویز می‌شود.

آیا وانکومایسین برای عفونت روده و معده کاربرد دارد؟

بله، وانکومایسین خوراکی برای درمان عفونت روده و معده تأثیرگذار است.

آیا مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت روده و معده در طولانی مدت خطرناک است؟

بله، مصرف آنتی بیوتیک در طولانی مدت منجر به عفونت‌های ثانوی روده می‌شود. در مصرف آنتی بیوتیک حتماً با پزشک مشورت نمایید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا